Un columbofil incepator plin de pasiune si ambitie – Costas Mugurel

Numele meu este Costas Mugurel, locuiesc in Livada de Bihor, comuna Nojorid, am 31 de ani, sunt inginer proiectant mecanic.

Povestea mea cu porumbeii, a inceput in vara anului 2020, cand un prieten mi-a facut cadou 2 puiuti. In acel moment s-a “aprins o scanteie” si mi-am amintit faptul ca atunci cand eram mic, unul din bunicii mei detinea porumbei si de fiecare data cand mergeam la el, ma lua in brate si ma ducea sa imi arate pasarile, isi punea cateva boabe intr-o palarie si cand intra la ei, porumbeii veneau si se puneau pe umerii lui.

In momentul de fata detin 10 perechi de porumbei la matca, din liniile: Jan Aarden, Van de Poel, Gaby Vandenabeele, Leo Heremans, Janssen si Van Buuren achizitionati din Romania, Belgia si Olanda, porumbei care sunt campioni, frati cu campionii, sau pui direct din campioni.

Ca si hrana folosesc amestecuri de la Beyers, administrez in fiecare zi minerale si grit proaspat dintre care amintesc Belvimin si Vi-spu-min care sunt nelipsite din voliera.

Incerc zilnic sa observ porumbeii, sa vad starea lor, nevoile lor, pe cat posibil incerc sa mentin un mediu sanatos pentru ei.

Momentan detin o voliera de 6m x 2m latime care este impartita in 3 compartimente dar in viitorul apropiat intentionez sa mai construiesc una de dimensiuni similare.

Zborurile de fond si maraton sunt cele care ma atrag si pe acestea doresc sa ma axez in mod special.

Planul si targetul meu este ca in urmatorii 5 ani sa ma clasez pe podium la zborul de Berlin, care reprezinta cel mai dificil si ravnit zbor pentru columbofilii din zona.

Va doresc multa sanatate si succes la concursurile din anul 2021!