Ședința de comitet director 28.03.2024

Ordine de zi:

 1. Organizare expoziție Oradea;
 2. Respectarea orelor și programului de îmbarcare;
 3. Termen plată cotizație și cipuire porumbei;
 4. Propuneri de organizare, dezvoltare a proiectelor de licitații porumbei pentru a finanța proiectele asociației;
 5. Fișe vaccinare porumbei;
 6. Diverse.

S-au stabilit urmatoarele:

 1. Se va organiza în data de 17-18 august 2024, la Muzeul Țării Crișurilor, cu invitat special Youri Deblanc o expoziție columbofilă pentru promovarea sportului columbofil. De organizarea expoziției se va ocupa o echipa formată din următorii: Bondar Andrei, Costaș Mugurel, Oros Bogdan, Șuț Vlad, Ghiță Zbârce sau o altă persoană din clubul Sânmartin.
 2. Se vor respecta orele de îmbarcare conform programării. Colegii care vor avea întârzieri repetate vor fi sancționați cu anularea etapei.
 3. S-a propus la vot ca persoanele care nu vor achita taxa de zbor până în 15 aprilie 2024 (data stabilita ca termen limita cu mult timp in urma) să nu îmbarce la primele 3 etape sau o penalizare de 500 lei. Pentru prima variantă am avut 2 voturi pentru și restul (7 voturi) împotrivă. Pentru a doua variantă au fost 6 voturi pentru, o abținere și 2 împotrivă. Conform rezultatului de la vot se va aplica o taxa de 500 lei pentru întarzieri.
 4. Licitațiile se vor face până în 15 octombrie 2024, iar dacă rămân porumbei se vor organiza licitații după 1 februarie 2025. Comisionul pentru licitații este de 15%, iar costul pentru fiecare porumbel este de 30 lei (foto și video). S-a propus organizarea de licitații la nivel de fiecare club și banii să rămână pe club. Comitetul director a hotărât că este mult mai echitabil și corect ca beneficiile să fie împărțite în mod egal la nivel de asociație, nu pe cluburi.
 5. O dată cu cipuirea porumbeilor se va preda și fișa de vaccinare a porumbeilor semnată, ștampilată și cu seria vaccinurilor.
 6. S-a luat în calcul instalarea de camere cu transmitere live pentru instalarea pe mașina de transport porumbei. Bondar Andrei o să procure certificate pentru transportul porumbeilor de la DSV Oradea.

La clubul Alesd in urma demisiei presedintelui Lazar Calin-Florin, comitetul director a numit ca presedinte interiamar pe domnul Blaga Sorin iar clubul are obligatia de a organiza alegeri pentru aceasta functie in perioada urmatoare.

S-a atașat contractul de prestări servicii pentru transportul porumbeilor.

Va multumesc,

Presedinte:

Costas Mugurel