Adunare Generala 17.09.2023

Ordinea de zi:
1.Prezentarea raportului financiar pentru sezonul 2023;
2. Prezentarea concluziilor SCRISE de catre comisia de verificare financiara din care face parte cate un delegat de la fiecare club;
3. Prezentarea raportului comisiei de cenzori a UFCR pe baza analizei financiare – Doru Sabau;
4. Discutii cu privire la planul de  zbor la viteza-demifond pentru 2024 a cluburilor care au decis sa ramana sa concureze impreuna Alesd, Beius, Oradea si Salonta;
5. Discutii cu privire la categoria fond dorita de unii membri;
6. Stabilirea destinatiei sumei obtinuta pe container in functie de raportul financiar;
7. Expozitia judeteana si premierea judeteana aferenta anului 2023;
8. Diverse.

La inceputul sedintei au mai fost propuse 2 subiecte pe ordinea de zi:

  1. La etapele de Maraton sa mergem cu o medie de 17 porumbei/boxa.
  2. Masuri de sprijin pentru elevi si persoane varstnice (peste 70 de ani) in limita a 30 de porumbei.

Raportul financiar aferent sezonului 2023 a fost proiectat pe monitor, s-au discutat foarte atent toate aspectele, s-au analizat toate cheltuielile, delegatii au pus intrebari la care colegul nostru Vancea Flaviu a oferit raspunsuri.

Cluburile au posibilitatea sa trimita un delegat care sa analizeze cheltuielile si actele contabile, pana acuma doar domnul Ghita Zbarce a facut acest lucru iar acesta a afirmat in sedinta ca platile sunt corecte si banii au fost cheltuiti corect si conform cu deciziile adunarii generale si a comitetului director.

Toti delegatii adunarii generale au fost de acord cu descarcarea din gestiune a cheltuielilor aferente anului 2023.

La sfarsitul anului financiar (care nu corespunde cu sezonul nostru de zboruri), comisia de cenzori formata dinPop Alin, Filip Vladi si Doru Sabau vor pregati si se va prezenta un raport pe baza analizei financiare.

In data de 16.09.2023 a fost supus la vot pe site si toti membrii asociatiei au avut dreptul sa voteze:

  1. Cate planuri de zbor sa avem in cadrul Filialei Bihor. Rezultatul voturilor a fost 56 de voturi pentru un sigur plan de zbor iar 4 voturi pentru mai multe planuri de zbor. In cadrul Filialei Bihor vom avea un sigur plan de zbor.
  2. Tot referitor la planul de zbor a fost supus la votul membrilor Filialei Bihor daca se doreste ca planul de zbor din 2023 sa ramana neschimbat si in 2024. Rezultatul voturilor a fost: 34 de colegi au votat pentru pastrarea planului de zbor neschimbat iar 22 au votat pentru schimbarea lui. In concluzie in sezonul 2024 vom avea acelasi plan de zbor ca si in sezonul 2023.

In primavara anului 2024 fiecare club va deseamna cate un delegat care va merge si va negocia cu transportatorii conditiile si costurile de transport pentru sezonul 2024.

Propunerea de a merge la etapele de maraton cu o medie de 17 porumbei/boxa este una buna dar din pacate este foarte greu de gestionat si de pus in aplicare.

Comisia care va coordona organizarea si transportul porumbeilor Bihoreni la etapele de maraton si extrem se va asigura ca acestia sunt transportati doar in conditii foarte bune.

Membrii noi sau actuali care fac dovada ca sunt elevi sau pensionari cu varsta peste 70 de ani vor achita pentru sezonul 2024 jumate din costurile taxei de zbor in limita a 30 de porumbei. Fiecare club va fi responsabil sa verifice si sa se asigure de bunul mers si corectitudinea acestei proceduri. Fraudele vor fi sanctionate drastic.

Presedintele nostru Marius Tunduc care a condus Filiala Bihor timp de 18 ani a dorit sa se dedice mai mult administrarii Uniunii noastre, familiei si afacerilor personale si a decis sa lase locul unei persoane mai tinere, de aceea in functia de presedinta al Filialei Bihor a fost ales si votat in cadrul Adunarii Generale cu 14 voturi pentru si 3 abtineri.

Va multumesc,

Presedinte:

Costas Mugurel