Ședință de comitet director 21.11.2023

Ordinea de zi:

1. Discuții cu privire la taxa și costurile pentru sezonul 2024 și stabilirea tranșelor, respectiv datelor limită;

2. Detalii legate de Tehnicul de județ;

3. Detalii Secretar asociație;

4. Organizare banchet județean și premierea județeană aferentă anului 2023;

5. Organizare etape viteză-demifond;

6. Detalii cu privire la delegații pentru etapele de viteză-demifond;

7. Expoziție județeană și expoziție națională;

8. Discuții legate de tehnicii de club;

9. Detalii legate de certificatele DSV;

10. Organizare și Plan de zbor cu puii în sezonul 2024;

11. Diverse.

 1. Taxa de zbor va fi plătită în două tranșe, la ridicarea inelelor se va plăti 200 lei care vor fi incluși în taxa de zbor. Plata aferentă sezonului 2024 va fi achitată până în 15.04.2024.
 2. A fost ales Bondar Andrei ca tehnic de județ, remunerat cu 10.000 lei pentru organizarea sezonului cu maturii, va fi responsabil pentru toate activitatile specifice tehnicului de judet respectiv pentru organizarea etapelor de viteza-demifond (aici vom avea o echipa de 5 persoane, dar Andrei se va ocupa de tot ce inseamna pregatire etape, impartire boxe, detalii imbarcare, anunturi in aplicatie si pe site…), iar pentru etapele cu puii ramane sa stabilim detaliile deoarece in acest moment nu stim exact cate etape vor fi si cum va arata planul de zbor.
 3. A fost ales Șuț Vlad Bogdan ca și secretar al Filialei Columbofile Bihor.
 4. S-a hotărât data de 24.02.2024 pentru organizarea banchetului județean, o sa incercam sa gasim o sala frumoasa, cu servicii bune la aceasta data.
 5. S-a hotărât constituirea unui comitet de organizare a etapelor de viteză și demifond cu un membru de la fiecare club.
 6. Detalii cu privire la delegații pentru etapele de viteză si demifond se vor stabili după discuții în fiecare club, fiecare presedinte de club are datoria ca la urmatoarea sedinta sa vina cu propuneri si sugestii, respectiv trebuie sa facem bugetul pentru aceste activitati. Plata delegatilor se va face doar prin transfer bancar, deci este obligatoriu ca acestia sa detina un cont in banca, de preferat la BT.
 7. Expoziția județeană nu se mai organizează. Pentru Expoziția Națională Filiala Columbofilă Bihor are obligația de a fi prezentă cu 20 de porumbei. S-a pregatit lista, unii dintre colegi au fost deja sunati si s-a discutat cu ei procedurile si detaliile pentru a trimite porumbei. Ideea este ca trimiterea porumbeilor in expozitie nu este optionala, fiecare porumbel de pe lista trebuie sa fie in expozitie.
 8. Datorita volumului mare de munca si efortul pe care trebuie sa il faca tehnicii nostri de cluburi comitetul director a decis ca acestia vor avea 50% reducere din taxa de zbor in sezonul 2024.
 9. Pentru obținerea certificatelor DSV se va discuta cu Paul să le procure el sau se va gasi o metoda mai simpla si mai sigura pentru a avea aceste certificate la fiecare etapa.
 10. Planul de zbor cu maturii va fi același ca în sezonul 2023, pentru sezonul cu puii a fost propus următorul plan:
 1. Budapesta(V)  pui+maturi
 2. Budapesta(V)  pui+maturi
 3. Levice(V) pui
 4. Törökszentmiklós (V) pui
 5. Trebic(F) pui
 6. Törökszentmiklós(V) pui
 7. Trebic(F)/ Törökszentmiklós(V) pui
 8. Törökszentmiklós(V) pui
 9. Trebic(F)/ Törökszentmiklós(V) pui

Am discutat acest plan cu zona, judetele SJ, SM si MM si nu au dorit sa participe impreuna cu noi la etapele de fond, de aceea suntem nevoiti sa gasim alte variante, in cel mai scurt timp vom stabili si vom anunta decizia finala legata de planul de zbor pentru pui in sezonul 2024.

11. S-a primit din partea clubului Sanmartin 3 propuneri care s-au discutat in cadrul sedintei si domnul Ghita Zbarce poate oferi mai multe detalii colegilor din club legat de aceasta tema, ele au fost anexate la dosar si incercam pe viitor sa gasim cele mai bune solutii.

Ca si strategie de viitor s-a decis ca incepand cu data de 01.01.2024 toate platile respectiv incasarile sa se faca doar prin Banca, deci nimic nu se va mai plati cash, pentru detalii fiecare coleg poate discuta cu presedintele clubului din care face parte.

Va multumesc,

Presedinte:

Costas Mugurel